Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Galeria zdjęć, wideo

W jesiennym klimacie odbyła się druga część warsztatów kulinarnych w Białymkale.

 Tym razem Dariusz Pietrzyk, szef kuchni Pałacu w Pakosławiu przygotował dla nas zupy: porową oraz dyniową z imbirem i pomarańczą, a także sałatkę z jajkiem i grillowanym kurczakiem oraz sałatkę z selera i jabłka. Pokazał nam jak przygotować domowy zaczyn na żurek z mąki żytniej, wody, chleba i czosnku oraz pyszny sos z zielonego ogórka do sałatek. Na deser zaproponował koktajl owocowy z dojrzałego mango, truskawek, kiwi i jogurtu naturalnego.

Towarzyszący mu Paweł Stelmach, menadżer gastronomii Pałacu w Pakosławiu tym razem pokazał, jak nakryć stół na mniej oficjalne spotkanie w gronie rodziny i przyjaciół, zachowując zasady savoir-vivre'u i dekoracji, a przy okazji wykorzystując dostępne akcesoria: świeczki, serwetki i dynie.

Panowie zaprezentowali też nam pałacowe przetwory, m.in. konfiturę malinową, dżem brzoskwiniowy, powidła śliwkowe i smalec ze skwarkami.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież