Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Galeria zdjęć

Warzywne przekąski z sosem jogurtowo-czosnkowym, wody smakowe, zupę - krem z zielonego ogórka, naleśniki z serkiem waniliowym, bananami i czekoladą oraz mus owocowy z jogurtem to menu, które przygotowałam razem z pierwszoklasistami z Dubina podczas warsztatów kulinarnych.

Dzieci poznały nowe smaki i zapachy oraz nauczyły się rozpoznawać zioła, najczęściej używane kuchni. Z pomocą wychowawczyni Amelii Hudzińskiej i mam przygotowaliśmy potrawy na bazie naturalnych składników, ucząc się przy okazji zdrowych nawyków żywieniowych i rozwijając zdolności manualne maluchów. Na koniec zajęć był czas na degustację kulinarnych efektów przy wspólnie nakrytym stole. Dzieci otrzymały również przepisy, aby poznane na warsztatach umiejętności mogły zaprezentować swoim rodzicom i wspólnie przygotować podobną potrawę w domu.

  

 

Komentarze  


#2 Hotka 2016-06-13 09:06
Dziękuję Krysiu :)
Cytować
#1 Krystyna 2016-06-12 13:31
Honorata, dobra robota! A z jakim zapałem i wypiekami dzieciaki szykują te potrawy. Być może, dzięki Tobie rosną nam wśród nich - szefowie kuchni i dietetycy. BRAWO!!!
Cytować

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież