Ja tu byłam
... czyli warsztaty kulinarne dla dzieci w Gołaszynie.
Torty to niezbędny dodatek na przyjęciach nie tylko ślubne, ale też urodzinowe czy komunijne. Jakie są najmodniejsze w tym sezonie?
Wody smakowe, carpaccio z czerwonych buraków, krem porowy z dodatkiem prażonych pestek dyni i oliwy truflowej to tylko niektóre z dań, które zaserwowano uczestniczkom warsztatów kulinarnych w Baranowicach (powiat milicki).
Co ma wspólnego słodka rozkosz siostry Bernadety z leśnym mchem lub gizellą?
Kilkanaście smakołyków przygotowanych według niemieckich receptur serwowali uczniowie III klasy rawickiego technikum żywienia.
Iście „królewską” ucztę przygotowali kucharze z Pałacu w Pakosławiu na czwartą - ostatnią część warsztatów kulinarnych w Białymkale.
Trzynaście kół gospodyń wiejskich z trzech powiatów regionu leszczyńskiego spotkało się na tegorocznym Forum Kobiet w Centrum Wystawowo-Edykacyjnym w Gołaszynie, zorganizowanym przez Wielkopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Poznaniu.