Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5572
Szpinak jest cennym warzywem liściastym, bogatym w witaminy i sole mineralne. Należy się tylko do niego przekonać.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 320
Jajka symbolizują nowe życie i są obowiązkowym elementem świątecznego śniadania. Możemy je przygotować po... florencku, szkocku, wiedeńsku, a nawet... hiszpańsku. Gotowane na twardo lub miękko, podane w sałatce czy faszerowane - w każdej postaci mogą stać się prawdziwym przebojem na naszym (nie tylko) wielkanocnym stole.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1708
Ciasto francuskie to rodzaj ciasta o specyficznej, warstwowej strukturze w postaci cieniutkich listków. Owa właściwość występuje dzięki dużej zawartości tłuszczu, umiejętnemu wałkowaniu i pieczeniu w wysokiej temperaturze.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 2538
Kiedy nie można zaprosić partnera lub partnerkę na kolację do restauracji, można zorganizować przemiły wieczór z ukochaną osobą w domowym zaciszu.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 6364
W tropikalnej Azji uprawia się go od ponad 3.000 lat. Jest jedną z tych roślin, bez których wiele narodów nie wyobraża sobie życia. Dla każdego Azjaty imbir to podstawowy dodatek do potraw i bardzo skuteczne lekarstwo. W polskiej kuchni, w sproszkowanej postaci, dodaje smaku flakom, pasztetowi z zająca i piernikowi.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 7509
Co zrobić, by sztandarowa świąteczna zupa zachwyciła naszych gości?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 480
Pogoda za oknem nie rozpieszcza. Wszechogarniający ziąb zaczyna nam dawać się we znaki. Dlatego zwłaszcza zmarzluchy nie odmówią pełnej smaku, rozgrzewającej herbaty, która umili powrót do domu, zaszycie się w kącie z książką czy długie pogaduchy z przyjaciółmi.