Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 492
Pogoda za oknem nie rozpieszcza. Wszechogarniający ziąb zaczyna nam dawać się we znaki. Dlatego zwłaszcza zmarzluchy nie odmówią pełnej smaku, rozgrzewającej herbaty, która umili powrót do domu, zaszycie się w kącie z książką czy długie pogaduchy z przyjaciółmi.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4521
Sezon na maliny w pełni i jest ku temu okazja, żeby wykorzystać ich właściwości odżywcze i zdrowotne. Owoce te warto jeść świeże. Są doskonałą bazą do przygotowania pysznych deserów. Z malin robi się doskonałe leguminy, kremy, musy i galaretki. Najpopularniejszym przetworem z tych owoców jest sok oraz dżemy i przeciery.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4775
Na ogół uważany jest za chwast, a tak naprawdę to roślina o bardzo cennych właściwościach.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5514
Wysiewana na odwróconych doniczkach, owiniętych watą czy talerzach wyłożonych watą, wykorzystywana jest do dekoracji stołu w okresie Świąt Wielkanocnych i najczęściej w tym okresie jest spożywana.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4906
Dziś podzielę się naszym rodzinnym przepisem na makiełki - przekazywanym z pokolenia na pokolenie. Z opowieści wiem, że gotowała je już moja prababcia Pela.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4889
Idealne jako podstawa do burgerów, zarówno mięsnych, jak i jarskich.