Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Porady kulinarne

Wartości odżywcze chrzanu są nie do pogardzenia i dlatego warto w jadłospisie uwzględnić dodatek chrzanu do mięs, czy wędlin.

Jak raz spróbujecie przygotować cukier waniliowy domowym sposobem, nie będziecie chcieli używać cukru wanilinowego (nie waniliowego) z torebek.

W przedświątecznym rozgardiaszu, warto zarezerwować trochę czasu na przygotowanie bożonarodzeniowego stołu. Poświęcając temu trochę uwagi, możemy zaskoczyć swoich najbliższych oryginalną aranżacją. Jak więc przygotować stół do wigilijnej wieczerzy czy świątecznego ucztowania?

Do jedzenia ryb namawiają specjaliści - z dietetykami na czele. Póki co statystyczny Polak zjada ich zaledwie 12 kilogramów, gdzie mieszkaniec Unii Europejskiej - 21 kilogramów.

Dla większości z nas to wyłącznie owoce deserowe. Jednak coraz więcej osób przekonuje się, że winogrona są ważnym składnikiem zarówno pikantnych przystawek, jak i dań głównych.

Lato to okres, kiedy zawiesiste i gęste zupy zastępujemy lekkimi, często chłodnymi, a nawet zimnymi.

 Wieprzowina jest najczęściej spożywanym mięsem w naszym kraju. W ubiegłym roku statystyczny Polak skonsumował 42,2 kg tego mięsa. Jednak w ogólnej puli zjadanego mięsa, udział wieprzowiny z roku na rok maleje.