Porady kulinarne
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3984
W przedświątecznym rozgardiaszu, warto zarezerwować trochę czasu na przygotowanie bożonarodzeniowego stołu. Poświęcając temu trochę uwagi, możemy zaskoczyć swoich najbliższych oryginalną aranżacją. Jak więc przygotować stół do wigilijnej wieczerzy czy świątecznego ucztowania?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 5076
Ręcznie przygotowane ciasto na bazie jajek i mąki żytniej lub razowej po ugotowaniu stanie się pysznym makaronem - bazą do wielu dań: zup, sosów i sałatek.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 75736
Biszkopt, który jest doskonałą bazą do tortów i innych ciast przekładanych powinien być pulchny, delikatny i wilgotny. Zobacz jak zrobić puszysty i wilgotny biszkopt.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 3377
Jedną z pierwszych roślin zbieranych z przydomowego ogródka jest rabarbar. Najczęściej wykorzystujemy go do przygotowania kompotów, soków, wypieku ciast domowych, ale też do produkcji wina i powideł.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 1826
Czas pomyśleć, jak udekorować nasz stół na niedzielne śniadanie czy świąteczny obiad. Co zrobić, by wyglądał on pięknie i dostojnie?
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 4145
Jak raz spróbujecie przygotować cukier waniliowy domowym sposobem, nie będziecie chcieli używać cukru wanilinowego (nie waniliowego) z torebek.
- Szczegóły
- Porady kulinarne
- Odsłony: 8670
Deska serów to świetne rozwiązanie na przygotowanie czegoś w ostatniej chwili.