Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
kiełbasa
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:

ok. 1 kg parzonej białej kiełbasy,

ok. 0,5 kg grzybów (najlepiej leśnych lub shii-take),

5 łyżek oleju,

po 2 gałązki świeżego rozmarynu, tymianku, oregano, bazylii i majeranku,

1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu,

2-3 ząbki czosnku,

3 cebule

Wykonanie:

Kiełbasę nacinam lub kroję na kilkucentymetrowe kawałki. Na oleju podsmażam cebulę, grzyby, zioła i ząbki czosnku. Do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego wkładam kiełbasę i cebulę z grzybami. Piekę w nagrzanym piekarniku ok. 30-40 minut, aż kiełbasa ładnie się przyrumieni. Podaję ze świeżym pieczywem.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/134-kielbasiano-grzybowy-miks