Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:

Wykonanie:

Karkówkę kroję na średniej grubości plastry, posypuję solą i pieprzem z dwóch stron. Układam mięso w naczyniu żaroodpornym przesypując zupą w proszku i cebulą lub porem (pokrojonymi w piórka). Odstawiam na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed pieczeniem zalewam śmietaną. Zapiekam w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez około 1,5-2,5 godziny. W trakcie pieczenia mięso mieszam i polewam wytwarzającym się sosem, aby nie wyschło z wierzchu. Posypuję zieloną pietruszką.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/197-cebulowa-karkowka