Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki:
  • 2 świeże patroszone pstrągi (z głową)
  • 2 cytryny
  • duży por
  • sól
  • pieprz
  • pęczek pietruszki lub kopru
  • łyżeczka rozmarynu
  • 5 łyżek roztopionego masła

Wykonanie:

Umyte cytryny kroję w plastry, a umytego pora w półplastry. Rybę nacieram solą i pieprzem. Do środka pstrąga wkładam por wymieszany z koperkiem lub pietruszką. Na folii aluminiowej układam plasterki cytryny, rybę i polewam to rozpuszczonym masłem z rozmarynem. Zawijam i piekę ok. 20 minut.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież