Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
do 60 minut
Składniki:
  • 1 kg szynki wieprzowej,
  • 30 dag mrożonego szpinaku,
  • serek topiony,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz

 

Wykonanie:

Szynkę kroję w plastry - w poprzek włókien, dobrze rozbijam, prószę solą i pieprzem. Masło rozgrzewam na patelni, dodaję czosnek pokrojony w cienkie płatki, chwilę podsmażam i dodaję rozmrożony szpinak. Smażę kilka minut, doprawiam do smaku, studzę. Na każdy płat nakładam warstwę szpinaku i kawałki serka topionego. Ciasno zwijam i spinam wykałaczkami lub związuję nitką. Tłuszcz rozpuszczam na patelni. Smażę roladki do miękkości.

Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/372-roladki-ze-szpinakiem