Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
karkówka
średnio trudne
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:

 

Składniki na bejcę:

 

Wykonanie:

Przygotowuję bejcę, którą smaruję plastry mięsa i odstawiam na noc w chłodne miejsce. Następnego dnia przygotowuję owoce: jabłka kroję na cząstki i usuwam z nich gniazda nasienne, wiśnie dryluję. Dla wzmocnienia efektu można jabłka polać niewielką ilością żubrówki, a wiśnie namoczyć w wiśniówce. Boczek kroję na cienkie plastry. Kładę plaster boczku, na nim plaster mięsa, na środku układam kawałek jabłka lub kilka wiśni. Zwijam roladki i grilluję. Można też zapiekać w piekarniku.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/381-boczek-nadziewany-karkowka