Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Pieczarki faszerowane w chlebie
łatwe
do 60 minut
Składniki:

 

Przygotowanie:

Pieczarki płuczę pod bieżącą wodą i osuszam papierowym ręcznikiem. Odcinam trzonki, a kapelusze skrapiam sokiem z cytryny i nacieram oliwą. Oczyszczone trzonki drobno siekam, dodaję posiekaną cebulę, czosnek, zieleninę i 2 jajka, po czym doprawiam solą i pieprzem. Jeśli farsz wydaje mi się zbyt rzadki, dodaję 2-3 łyżki tartej bułki. Nakładam go do osuszonych kapeluszy. Całość panieruję - najpierw w roztrzepanym jajku, a potem w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Z bochenka chleba odcinam górę (przykrywkę). Z reszty wyciągam ośródkę. Gorące pieczarki wkładam do bochenka i przykrywam.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/40-pieczarki-faszerowane-w-chlebie?tmpl=component&print=1&layout=default