Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Pstrąg gotowany na parze
Składniki:

 

Przygotowanie:

Umytego i osuszonego pstrąga lekko solę i faszeruję natką pietruszki i selera oraz pokrojoną cebulą lub porem. Tak przygotowaną rybkę wstawiam do lodówki na ok. 2 godziny. Następnie przekładam ją do urządzenia do gotowania na parze w takiej pozycji, w jakiej chcemy ją podać na talerzu. Gotuję ją ok. 40-50 minut. Odstawiam do przestudzenia. W powstałym w naczyniu rosole rybnym rozpuszczam żelatynę, po czym przelewam przez sitko. Doprawiam solą i pieprzem. Na talerzu układam rybę i dekoruję. Kiedy żelatyna zacznie tężeć, polewamy nią rybę i dekorację.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/41-pstrag-gotowany-na-parze?tmpl=component&print=1&layout=default