Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:

Wykonanie:

Kabaczka obieram ze skórki, kroję na 4-5-centymetrowe plastry, usuwam łyżką pestki, nacieram delikatnie "jarzynką". Odstawiamy na około 1,5 godziny. Na patelni rozgrzewam oliwę. Wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek oraz pokrojone pomidory. Smażę do odparowania soku. Studzę. Dodaję do tego mięso i pokrojony ogórek oraz 2 surowe jajka. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Kółka z kabaczka układam na blasze wysmarowanej oliwą. Nadziewam farszem do połowy. Piekę ok 0,5 godz. w 180 stopniach C. Po tym czasie w każde kółko wbijam surowe jajko (możemy zrezygnować z jajka i od razu kabaczka wypełnić w całości farszem). Zapiekam około 10-15 minut. Przed końcem pieczenia na każdym kabaczku kładę plasterek żółtego sera. Podaję ze świeżym pieczywem i sosem czosnkowym.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/410-faszerowany-kabaczek?tmpl=component&print=1&layout=default