Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 0,5 kg makaronu razowego
  • 1 cukinia
  • 1 czerwona cebula
  • 100 g pestek dyni
  • 50 g pestek słonecznika
  • 1 czerwona papryka
  • 50 g pesto bazyliowe
  • pęczek pietruszki
  • oliwa truflowa
  • starty parmezan do posypania

 

Wykonanie:

Makaron gotuję w osolonej wodzie. Pestki dyni i słonecznika prażę na suchej patelni, dodaję pokrojone na kawałki warzywa, oliwę truflową i pesto bazyliowe. Przesmażam warzywa aż będą jeszcze lekko twardawe. Dodaję makaron i posiekany pęczek pietruszki. Dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem. Posypuję startym parmezanem.

Piotr Ostrowski
szef kuchni Pałacu w Pakosławiu

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież