Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:
 Wykonanie:

Czosnek obieram i siekam. Dodaję sól i pieprz oraz połowę posiekanych ziół. Polędwiczki nacieram czosnkiem z solą i pieprzem. Odstawiam co najmniej na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc. Obsmażam na maśle z olejem ze wszystkich stron. Po usmażeniu wkładam na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 160°C . Do tłuszczu pozostałego ze smażenia mięsa wlewam wino i chwilę gotuję, aż odparuje. Śmietanę dokładnie ubijam z żółtkiem i stale mieszając wlewam do sosu. Podgrzewam, ale nie gotuję. Dodaję resztę ziół. Polędwiczki polewam sosem i podaję z ziemniakami.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/493-ziolowe-poledwiczki