Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:

Wykonanie:

Kapustę wkładam do wrzącej osolonej wody. Stopniowo odrywam wierzchnie liście. Grzyby moczę około godziny, po czym kroję w kostkę. Cebulę siekam i smażę na maśle. Dodaję grzyby. Kaszę gotuję w osolonej wodzie. Studzę. Marchewkę ścieram na tarce i razem z grzybami dodaję do kaszy. Doprawiam farsz solą, pieprzem i majerankiem. Farsz wkładam na liście i zwijam w gołąbki. Układam w naczyniu i zalewam bulionem. Piekę lub gotuję około godziny. Podaję z sosem pomidorowym lub pieczarkowym oraz świeżym pieczywem.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/505-golabki-z-kasza-i-grzybami?tmpl=component&print=1&layout=default