Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2 osoby
do 60 minut
Składniki:
  • 250 g makaronu tagliatelle (wstążki)
  • 1 pierś z kurczaka
  • 4 jajka
  • pęczek zielonych szparagów
  • 1 cebula
  • 1/2 kostki masła
  • sól
  • pieprz

 

Wykonanie:

Kurczaka kroję na średniej wielkości kostkę. Przyprawiam solą i pieprzem i odstawiam na około 30 minut. Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Podsmażam kurczaka na maśle (1 łyżka) na rumiany kolor. Dodaję pokrojoną w kostkę cebulę. Kiedy zmięknie dodaję rozbite jajka. Doprawiam i smażę aż się ściągnie jajko. Na drugiej patelni podsmażam na maśle (1 łyżka) oczyszczone szparagi (najlepsze są same końcówki z główką). Jeśli są zbyt długie, to wcześniej je kroję na kilkucentymetrowe kawałki. Doprawiam. Do kurczaka i jajek dodaję ugotowany, gorący makaron oraz roztopioną resztę masła. Delikatnie mieszam. Na koniec dodaję usmażone szparagi. Danie można jeszcze posypać startym żółtym serem, ale nie jest to konieczne.  

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież