Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów

średnio trudne
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
  • 1 kg kaczych nóżek
  • ½ kg pieczarek
  • 20 dag sera pleśniowego
  • cebula
  • sól, pieprz
  • czosnek
  • majeranek
  • masło do smażenia
wykonanie:

Z nóżek wyjmuję kości. Posypuję solą i pieprzem. Pieczarki ścieram na tarce i smażę na maśle. Dodaję cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawiam solą i pieprzem. Na końcu dodaję ser i mieszam. Nadzienie nakładam do nóżek i spinam wykałaczką. Smażę na maśle do miękkości. Można je również upiec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 1 godzinę. To idealne danie do podania zarówno na ciepło, jak i zimno.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież