Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
składniki:
  • 10 plastrów surowego boczku, z jak największą ilością mięsa
  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 2 średnie cebule
  • garść suszonych leśnych grzybów
  • ketchup (ostrość według uznania)
  • sól, pieprz
przygotowanie:

Plastry boczku rozbijam tłuczkiem. Sole i pieprzę, po czym smaruję ketchupem. Odciśniętą kapustę rozkładam na boczku (nie trzeba jej kroić). Posiekaną cebulę rozkładam na kapuście. Posypuję pokruszonymi grzybami lub rozkładam po kilka grzybków w całości na każdym płacie mięsa. Posypuję delikatnie solą i pieprzem. Płaty boczku zwijam ciasno i obwiązuję bawełnianą nitką. Obsmażyć na nim rolady z wszystkich stron na złoty kolor. Podlewam niewielką ilością wody i duszę ok. 45 minut, uzupełniając wodę w miarę parowania. Gotowe rolady studzę i usuwam z nich nitkę. Ponownie podgrzewam. Podaję z sosem, ziemniakami, kluskami lub kaszą.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież