Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
składniki:
przygotowanie:

Plastry boczku rozbijam tłuczkiem. Sole i pieprzę, po czym smaruję ketchupem. Odciśniętą kapustę rozkładam na boczku (nie trzeba jej kroić). Posiekaną cebulę rozkładam na kapuście. Posypuję pokruszonymi grzybami lub rozkładam po kilka grzybków w całości na każdym płacie mięsa. Posypuję delikatnie solą i pieprzem. Płaty boczku zwijam ciasno i obwiązuję bawełnianą nitką. Obsmażyć na nim rolady z wszystkich stron na złoty kolor. Podlewam niewielką ilością wody i duszę ok. 45 minut, uzupełniając wodę w miarę parowania. Gotowe rolady studzę i usuwam z nich nitkę. Ponownie podgrzewam. Podaję z sosem, ziemniakami, kluskami lub kaszą.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/10-dania-glowne/648-roladki-z-boczku