Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 30 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Cieciorkę lub soczewicę moczę w zimnej wodzie przez co najmniej 8-12 godzin. Odsączam, wlewam świeżą zimną wodę i gotuję do miękkości. Solę pod koniec gotowania. Jajka ugotowane na twardo, paprykę, ogórki i cebulę kroję w kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączam z zalewy. Do ugotowanej i odsączonej cieciorki lub soczewicy dodaję pozostałe pokrojone składniki. Dodaję 2 duże łyżki majonezu. Doprawiam solą i pieprzem. Dokładnie wszystko mieszam. Posypuję posiekaną natką.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/11-salatki/489-salatka-z-cieciorki-lub-zielonej-soczewicy