Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
rolada
średnio trudne
2 osoby
do 2 godzin
Składniki:

 

Wykonanie:

Szpinak rozmrażam i podsmażam na maśle, doprawiam do smaku solą, pieprzem i czosnkiem, następnie studzę. Żółtka jaj dodaję do szpinaku i miksuję. Z białek ubijam pianę i delikatnie mieszam z masą szpinakową. Wylewam na blaszkę o wym. 23x38cm wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w temp. 190ºC ok. 15-20 min. Wystudzone ciasto smaruję serkiem, układam na brzegu łososia i zwijam w roladę. Schładzam w lodówce przez kilka godzin.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/198-rolada-szpinakowa-z-lososiem