Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • kurczak
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • zielona pietruszka
  • 2 surowe jajka
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tartej bułki
 
Wykonanie:

Ugotowane jajka kroję, mieszam z pokrojoną i podsmażoną cebulą, pietruszką, przyprawami, bułką tartą i surowymi jajkami. Doprawiam. Z kurczaka wyciągam kości. Tuszkę płuczę, wycieram ręcznikiem papierowym, solę i nacieram przyprawami. Odstawiam na ok. godzinę. Mięso wypełniam farszem i zawijam w folię aluminiową posmarowaną olejem. Wkładam do piekarnika. Piekę około 1,5 godziny w 180˚C. Podaję na zimno z sosami: szczypiorkowym lub czosnkowym.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież