Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:
 
Wykonanie:

Ugotowane jajka kroję, mieszam z pokrojoną i podsmażoną cebulą, pietruszką, przyprawami, bułką tartą i surowymi jajkami. Doprawiam. Z kurczaka wyciągam kości. Tuszkę płuczę, wycieram ręcznikiem papierowym, solę i nacieram przyprawami. Odstawiam na ok. godzinę. Mięso wypełniam farszem i zawijam w folię aluminiową posmarowaną olejem. Wkładam do piekarnika. Piekę około 1,5 godziny w 180˚C. Podaję na zimno z sosami: szczypiorkowym lub czosnkowym.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/226-kurczak-nadziewany-jajecznym-farszem