Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Owocowo-mięsna przekąska
średnio trudne
2-4 osoby
więcej niż 2 godziny
Składniki:
  • schab bez kości,
  • suszone śliwki lub morele,
  • sól,
  • pieprz czarny,
  • czosnek,
  • listek laurowy,
  • papryka słodka,
  • lubczyk,
  • majeranek,
  • cebula,
  • olej

 

Wykonanie:

Mięso nakłuwam i nadziewam je śliwkami lub morelami. Dokładnie nacieram przyprawami, oliwą i obkładam plastrami cebulki. Układam w naczyniu do zapiekania i odstawiam na kilkanaście godzin w chłodne miejsce. Następnie naczynie przykrywam pokrywką lub szczelnie osłaniam folią aluminiową. Wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piekę 1,5-2 godzin. Po wyjęciu z piekarnika, mięso przekładam na talerz, przykrywam folią aluminiową i czekam 15 minut aż mięso wchłonie soki do środka. Gdy trochę przestygnie kroję na plastry. Można podawać na zimno.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież