Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
składniki:

1 litr wody

5 jajek ugotowanych na twardo

około 1 kg zielonych szparagów (bez twardych końcówek)

1 duża ugotowana marchewka

1 łyżka jarzynki

3 łyżki żelatyny

wykonanie:

Żelatynę namaczam w małej ilości wody. W garnku zagotowuję wodę z dodatkiem jarzynki i szczypty cukru. Wrzucam szparagi i zagotowuję (jeśli szparagi są grube gotuję je jeszcze 2-3 minuty - warzywa muszą być al dente). Szparagi wyjmuję z wody. Połowę układam na dno formy tzw. keksówki. Na środku układam ugotowane jajka. posypuję pokrojoną w kostkę marchewkę. Dokładam resztę szparagów. Namoczoną żelatynę rozpuszczam w gorącym wywarze od szparagów. Doprawiam do smaku i studzę. Zalewam nim warzywa z jajkiem. Odstawiam do lodówki na kilka godzin.Przed podaniem delikatnie wyciągam galaretkę z formy.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież