Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

rozmrożony szpinak odciskam z nadmiaru płynu, po czym duszę na patelni z dodatkiem soli, pieprzu i zmiażdżonego ząbku czosnku. W jednej misce łączę składniki suche (mąka, proszek do pieczenia, soda, sól), a w drugiej mokre (jajka, roztopione chłodne masło). Łączę jedne składniki z drugimi. Na koniec dodaję szpinak (można go wcześniej zmiksować), rozdrobniony ser feta i pokrojoną w kostkę żółtą paprykę. Delikatnie mieszam. Ciastem napełniam foremki do muffinek. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180°C na 25 minut. Podaję na ciepło lub zimno z sosem czosnkowym.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/683-muffiny-ze-szpinakiem-i-serem-feta