Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę smażę na oleju na złoty kolor. Dodaję zmiażdżony czosnek, proszek grzybowy (jeśli go wykorzystuję) i cały czas mieszając smażę przez około minutę. Razem z posiekanym mięsem, pokrojoną marchewką, posiekaną natką pietruszki, grzybami z rosołu (jeśli je mam), majerankiem, majonezem i ketchupem miksuję blenderem (lub mielę maszynką do mięsa). Całość dokładnie mieszam i doprawiam solą i pieprzem do smaku. Pastę przekładam do słoików i przechowuję w lodówce przez 2-3 dni - można ją również zapasteryzować w zamkniętych słoikach. Podaję do świeżego pieczywa.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/12-przystawki/769-pasta-kanapkowa