Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
4-6 osób
do 30 minut

 

Składniki:
  • gotowe blaty bezowe
  • 500 ml śmietany kremówki 30-36%
  • 3 łyżki cukru pudru
  • owoce sezonowe według gustu: truskawki, poziomki, jeżyny, borówki

 

Wykonanie:

Śmietanę ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję cukier puder i ubijam jeszcze przez kilka sekund. Blaty bezowe przekładam cienką warstwą bitej śmietany. Na wierzchu każdego blatu cienko układam owoce. Po posmarowaniu ostatniego dekoruję torcik dużymi kawałkami owoców. Bezy najlepiej jest przełożyć bitą śmietaną 15-20 minut przed podaniem. I pamiętajmy, by kroić go bardzo ostrym nożem. To świetna propozycja na "coś" słodkiego, gdy wpadają do nas niespodziewani goście.

 

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież