Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki na ciasto:

 

Wykonanie:

Cukier ucieram z żółtkami. Dodaję stopniowo zmielony dwukrotnie mak, miód, olejek, cukier waniliowy, bułkę tartą i na końcu ubite białka. Piekę 50 minut w temperaturze 200⁰C.

Składniki na masę:

 

Wykonanie:

Jabłka ścieram na tarce. Masło, żółtka, cukier ucieram, dodaję stopniowo jabłka. Na końcu dodaję bułkę tartą i wódkę. Przekładam ciasto dwukrotnie masą. Dekoruję według uznania.

Karolina Salamon
KGW Czechnów
Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/497-tort-makowy-jablkowy