Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki:
Składniki dodatkowe:

 

Wykonanie:

Składniki sypkie mieszam w misce. Mokre składniki dokładnie mieszam za pomocą miksera lub tzw. rózgi. Dodaję do masy sypkie składniki. Nakładam niepełną łyżkę masy do foremek. Na to nakładam odrobinę masy krówkowej i pół suszonej śliwki. Przykrywam to wszystko masą do 3/4 pojemności foremki. Piekę około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Po ostudzeniu smaruję babeczki masą krówkową i dekoruję według uznania.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/529-babeczki-z-masa-krowkowa-i-sliwka?tmpl=component&print=1&layout=default