Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki do nasączenia biszkoptu:
Składniki na masę śmietankową:
Pozostałe składniki:

Wykonanie:

Z truskawek, wody i cukru gotuję syrop. Całkowicie wystudzony biszkopt kroję na 3 blaty, po czym go nasączam syropem. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam na sztywną masę, dodając pod koniec ubijania cukier puder. Dodaję do masy serek mascarpone i dokładnie mieszam na gładką masę. Biszkopt przekładam gotową masą. Wierzch i boki również smaruję masą śmietankową. Ozdabiam truskawkami i dla kontrastu kawałkami brzoskwiń lub kiwi. Boki można też udekorować płatkami migdałów lub drobno posiekanymi orzechami. Przed podaniem schładzam tort przez co najmniej 2 godziny.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/540-torcik-z-truskawkami?tmpl=component&print=1&layout=default