Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:
Wykonanie:

Składniki na ciasto zagniatam na jednolitą masę - można to zrobić za pomocą robota kuchennego. Ciasto dzielę na kilka części. Każdą rozwałkowuję na kształt dużego koła. Kroję, najlepiej radełkiem, na około 8-10 trójkątów. Na każdym rozsmarowuję nadzienie zachowując odstęp od brzegów ciasta. Zwijam od szerszej części. Układam w odstępach na wysmarowanej tłuszczem blasze. Smaruję roztrzepanym jajkiem. Piekę w temperaturze 180 stopni C przez 20-25 minut na złoty kolor. Zaraz po upieczeniu smaruję lukrem i posypuję na przykład orzechami.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/563-rogaliki-na-ciescie-piwnym?tmpl=component&print=1&layout=default