Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 2 godzin
Składniki na ciasto:
Pozostałe składniki:
Wykonanie:

Składniki na ciasto szybko zagniatam. Ciasto owinięte w folię wkładam na około 15 minut do lodówki. Formę do tarty smaruję masłem. Wylepiam ją ciastem. Ciasto nakłuwam widelcem. Przykrywam je papierem do pieczenia i obciążam, np. suchą fasolą. Piekę w 180 stopniach C około 20-25 minut, po czym usuwam fasolę. Dalej piekę aż ciast będzie mieć złoty kolor (około 20 minut). Z mleka, cukru i proszku budyniowego gotuję budyń. Do gorącego budynku dodaję masło i energicznie mieszam (można mikserem) aż masa będzie jednolita. Gorącą masę wylewam na ciasto. Galaretkę rozpuszczam w 1 szklance wody. Na przestudzonym budyniu układam owoce według uznania. Zalewam je tężejącą galaretką.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/13-wypieki/598-budyniowa-tarta-z-owocami?tmpl=component&print=1&layout=default