Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Składniki na biszkopt:
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 5 łyżek mąki
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie:

Jajka z cukrem ubijam na parze. Dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Wszystko mieszam i wykładam na blachę. Piekę 15-20 minut w temperaturze 180 stopni C.

Składniki na bezę:
  • 4 białka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 paczka płatków migdałowych
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Wykonanie:

Białka ubijam z cukrem. Dodaję mąkę ziemniaczaną oraz płatki migdałowe. Masę rozkładam na blaszkę, formując bezę. Piekę 60 minut w temperaturze 130-140 stopni C.

Składniki na masę malinową:
  • 2 galaretki malinowe
  • 750 ml wody
  • 600 g malin
Wykonanie:

Galaretki rozpuszczam w połowie porcji wody, dodaję maliny i odstawiam do stężenia.

Składniki na masę śmietankową:
  • 1 litra śmietany 30%
  • 4 śmietan fix-y
  • 2 łyżki cukru pudru
Wykonanie:

Śmietanę ubijam ze śmietan fix-em i cukrem pudrem na sztywną masę.

Ostateczne wykonanie:


Na upieczony biszkopt wykładam połowę śmietany. Na nią wylewam tężejącą galaretkę z malinami i resztę śmietany. Przykrywam bezą.

 

Karolina Kempa
Stowarzyszenie Kawcze. Lokalnie. Aktywnie. Razem.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież