Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:

 

Wykonanie:

Migdały zalewam wrzącą wodą, odstawiam na chwilę, po czym obieram ze skórki i kroję w niewielką kostkę. Żółtka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję stopniowo po trochu miękkie masło i zmielony ser, delikatnie mieszając. Do ubitej masy dodaję posiekane bakalie i suszone owoce (tak naprawdę ich ilość i rodzaj dobieramy do naszego gustu), a na końcu żelatynę rozpuszczoną w mleku. Przekładam do miski pokrytej gazą lub ściereczką. Wstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia paschę wyjmuję na talerz, zdejmuję gazę lub ściereczkę. Wierzch dekoruję dowolnie bakaliami. 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/225-pascha-z-bakaliami?tmpl=component&print=1&layout=default