Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
Domowe lody truskawkowe
średnio trudne
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:
  • 500 g dojrzałych i słodkich truskawek,
  • 100 g cukru,
  • 1 i 1/2 łyżki octu balsamicznego,
  • 125 g serka mascarpone,
  • 125 ml pełnotłustego mleka

 

Wykonanie:

Truskawki myję, pozbawiam szypułek i mieszam w misce z cukrem i octem balsamicznym. Zostawiam do przemacerowania w temperaturze pokojowej na minimum 1 godzinę. W blenderze miksuję truskawki z cukrem i octem oraz mascarpone i mleko. Mrożę masę w maszynce do lodów, zgodnie z zaleceniami z instrukcji.

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież