Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
babeczki truskawkowe
średnio trudne
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Owoce myję. Połowę z nich miksuję, dodając około 1 łyżkę cukru. Budyń rozrabiam i gotuję według przepisu na opakowaniu, używając jednak tylko 400 ml mleka (a nie 500 ml, jak pewnie będzie w przepisie). Foremki na babeczki płuczę w zimnej wodzie i przelewam do nich gorący jeszcze budyń. Przestudzam. Foremki umieszczam na talerzykach do góry dnem i lekko stukając, wydostaję z nich budyniowe babeczki. Oblewam je zmiksowanymi owocami i dekoruję pozostałymi, całymi owocami. Jeśli podam je od razu, w środku będą jeszcze nie do końca ścięte - prawie półpłynne. Jeśli przetrzymam je w lodówce dłużej, zetną się do końca.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/343-babeczki-budyniowo-truskawkowe?tmpl=component&print=1&layout=default