Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
do 30 minut
Składniki:
Wykonanie:

Czarną porzeczkę zagotowuję z 4 łyżkami cukru i 100 ml wody (nie dopuszczam do całkowitego rozpadnięcia się owoców). Kartoflankę mieszam z odrobiną zimnej wody. Dodaję do gotujących się śliwek. Gorącą masę rozkładam na dno pucharków (ja wykorzystuję do tego najczęściej szklane słoiczki). Jajka ubijam z resztą cukru i olejkiem waniliowym na puszystą masę. Stopniowo dodaję dobrze zmielony twaróg. Zimną kawę mieszam z alkoholem (jeśli z niego zrezygnujemy dla migdałowego aromatu możemy dodać do kawy kilka kropel olejku migdałowego). Biszkopty nasączam kawą i układam na masie porzeczkowej. Na biszkopty wykładam masę twarogową. Odstawiam do lodówki. Przed podaniem deser posypuję kakao lub startą czekoladą i dekoruję świeżymi owocami.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/14-desery/655-deser-serowo-owocowy?tmpl=component&print=1&layout=default