Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
4-6 osób
więcej niż 2 godziny

 

Składniki:

 

Składniki na zalewę:

 

Wykonanie:

Sól rozpuszczam w wodzie i solanką zalewam obrane cebulki. Odstawiam na 12 godzin. Odcedzam. Przygotowuję świeżą solankę i ponownie zalewam cebulki. Tym razem odstawiam je na 48 godzin. Składniki na zalewę zagotowuję. Studzę. Po dwóch godzinach przecedzam. Cebulki wyjmuję z solanki, płuczę w zimnej wodzie. Układam w słoikach, wlewam zalewę. Do słoika można wsypać kilka ziaren gorczycy. Pasteryzuję przez 20 minut.

 

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/15-przetwory/148-marynowana-cebulka