Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
porzeczkówka
średnio trudne
4-6 osób
więcej niż 2 godziny
Składniki:

 

Wykonanie:

Umyte i osuszone z wody porzeczki wsypuję do naczynia. Lekko je rozgniatam. Dodaję do nich słoik miodu. Odstawiam na kilka dni, ale codziennie potrząsam słojem, by miód się rozpuścił. Dolewam do naczynia spirytus i odstawiam na kilka tygodni, po czym całość przecedzam i filtruję. Odciśnięte porzeczki wkładam do innego słoja i zalewam wodą. Dokładnie mieszam, po czym przecedzam, filtruję i dodaję do spirytusu. Całość odstawiam na kilka miesięcy.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/15-przetwory/157-porzeczek-czar