Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Składniki:
Składniki na zalewę:
Wykonanie:

Grzyby dokładnie oczyszczam. Do marynowania wybieram te najmniejsze. Jeśli są większe, to kroje je na połówki lub ćwiartki. Obgotowuję grzyby i obraną dużą cebulę w wodzie z dodatkiem 1 łyżki soli przez około 5 minut. Odcedzam i przekładam do czystych słoiczków, wypełniając je do około 3/4 objętości. Małą cebulkę obieram i dokładam do grzybków - po 2-3 na słoiczek. Do każdego słoiczka dokładam ząbek obranego czosnku, duży liść laurowy i po kilka ziaren ziela angielskiego i gorczycy oraz 2 ziarnka pieprzu. Składniki na zalewę zagotowuję. Gorącą zalewam grzyby. Od razu zakręcam. Pasteryzuję około 10 minut.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/15-przetwory/605-marynowane-grzybki?tmpl=component&print=1&layout=default