Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
Sos tatarsko-miodowy
łatwe
4-6 osób
do 30 minut
Składniki:

 

Wykonanie:  

Miód rozpuszczam w ciepłej wodzie, następnie studzę. Odcedzaz z zalewy grzybki (gdyby zalewa była ,,śluzowata” - przepłukuję zimną, przegotowaną wodą). Odcedzam korniszony. Kroję grzyby i korniszony w bardzo drobną kostkę. Objętościowo powinno być ich tyle, co śmietany i majonezu razem. Mieszam majonez, śmietanę i musztardę. Dokładam do mieszaniny grzyby i korniszony. Dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku pieprzem i miodem.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/16-dodatki/241-sos-tatarsko-miodowy