Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:

 

Wykonanie:

Twaróg miksuję lub mielę. Opłukany szpinak wrzucam do wrzącej, osolonej wody. Gotuję 5 minut, osączam, mielę i mieszam z serem, jajkami, mąką, sezamem i przyprawami. Tak przygotowaną masę wkładam do lodówki i schładzam. Formuję z masy małe kulki, obtaczam je w mące, wkładam do wrzącej, lekko osolonej wody i gotuję 2-3 minuty. Ugotowane kulki osączam. Znakomicie smakują z sosami, np. grzybowym. Można je też włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem, posypać żółtym serem i wiórkami masła, po czym wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 5 minut. 

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/16-dodatki/299-zielone-kuleczki?tmpl=component&print=1&layout=default