Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
składniki:
wykonanie:

Ziemniaki bardzo dokładnie szoruję po czym delikatnie osuszam ręcznikiem papierowym – muszą być wilgotne. Nakłuwam je w kilku miejscach widelcem. Mąkę mieszam ze słodką papryką i solą. W tej mieszance obtaczam dokładnie ziemniaki i układam na blasze. Piekę około 1 godziny w 200 stopniach (czas pieczenia zależy od wielkości ziemniaków i w przypadku większych ziemniaków może się wydłużyć, a mniejszych skrócić). Upieczone ziemniaki mają chrupiącą skórkę i miękki środek. Idealnie pasują do mięs, sosów i surówek.

Tagi:
Drukuj
Źródło: https://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/16-dodatki/689-pieczone-ziemniaki-jak-z-ogniska?tmpl=component&print=1&layout=default