Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 60 minut
Składniki:
 
Wykonanie:

Marchewkę i pietruszkę obieram i kroję w kostkę. Dodaję lubczyk, sól i pieprz do smaku. Podsmażam około 10 minut po czym zalewam bulionem i gotuję do miękkości warzyw. Dodaję szczaw. Zagotowuję zupę, po czym dodaję śmietanę, wymieszaną z rozpuszczoną w wodzie mąką. Zagotowuję ciągle mieszając. Doprawiam. Dla podkreślenia smaku można też dodać kostkę topionego serka śmietankowego, rozmiksowaną w odrobinie rosołu. Zupę podaję z ćwiartkami ugotowanego jajka i zieleniną.

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/267-zupa-szczawiowa