Logo - Wieści dla domu

Zaktualizuj swoją przeglądarkę
Internet Explorer 8 lub zmień na inną!

Nasza strona nie obsługuje tak starej przeglądarki jak Internet Explorer 8. Na naszej stronie zastosowano nowatorskie rozwiązania, których przeglądarka IE8 nie obsługuje, bo... jest STARA :)
Zalecamy zmianę przeglądarki na inną.
Pozdrawiamy, Ekipa Wieści dla Domu i Hotka!

Pokaż/Ukryj kategorie przepisów
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:
  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 10 dag świeżego szpinaku ( lub 25 dag mrożonego)
  • 1 kalafior
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki śmietanki
  • pęczek zielonego koperku
  • 2 litry bulionu warzywnego
  • sól
  • pieprz

 

Wykonanie:

Warzywa obieram i kroję w kostkę. Wrzucam do wody i gotuję do miękkości. Kalafior dzielę na różyczki i gotuję oddzielnie. Szpinak siekam i smażę na maśle z czosnkiem. Dodaję do warzyw. Gdy wszystko jest miękkie miksuję na krem. Jeśli zupa jest za gęsta to dodaję wywar z kalafiora. Dodaję śmietankę, doprawiam solą i pieprzem. Zupę nalewam do bulionówek. Do każdej wkładam różyczkę kalafiora i posypuję koperkiem.


Zdzisława Ostrowska
z Pakosławia

Dodaj komentarz



Kod antyspamowy
Odśwież