Artykuł, przepis pochodzi z www.wiescidladomu.pl • Hotblog
łatwe
2-4 osoby
do 2 godzin
Składniki:

 

Wykonanie:

Warzywa obieram i kroję w kostkę. Wrzucam do wody i gotuję do miękkości. Kalafior dzielę na różyczki i gotuję oddzielnie. Szpinak siekam i smażę na maśle z czosnkiem. Dodaję do warzyw. Gdy wszystko jest miękkie miksuję na krem. Jeśli zupa jest za gęsta to dodaję wywar z kalafiora. Dodaję śmietankę, doprawiam solą i pieprzem. Zupę nalewam do bulionówek. Do każdej wkładam różyczkę kalafiora i posypuję koperkiem.


Zdzisława Ostrowska
z Pakosławia

Tagi:
Drukuj
Źródło: http://wiescidladomu.pl/hotblog/przepisy/9-zupy/315-krem-szpinakowo-kalafiorowy